10 nuttige tips voor het schoonmaken van zonnepanelen!

Tips voor schoonmaken zonnepanelen. De wintermaanden zijn weer voorbij. Als je uw zonnepanelen wilt reinigen, dan doe je dit (of laat je dit) het best doen in het voorjaar. Rond de maand april is het ideale moment. Vroeger mag ook. Aangezien uw zonnepanelen vanaf die maand flink veel energie opwekken. Er is dan namelijk voldoende zon, maar het is nog niet te warm. Wanneer je jouw zonnepanelen dus tijdig reinigt. Zorg je voor een maximaal rendement en profiteer je 75% van de jaarlijkse opbrengst.

Veel leveranciers van zonnepanelen vertellen dat een flinke regenbui je zonnepanelen automatisch reinigt, ze zijn zogenaamd ‘zelf reinigend. Het schoonmaken / reinigen van de zonnepanelen is zogenaamd niet nodig. Wanneer je de vergelijking maakt met je auto die ook regelmatig een regenbui ontvangt. Deze moet je regelmatig wassen, laat staan moest de wagen een hele winter op je dak staan ;-).
Uit onderzoek blijkt dat schone panelen zo’n 5% tot 7%  meer rendement opleveren. Als ook de levensduur van uw panelen. Meer nuttige informatie over zonnepanelen vindt u via de volgende link van de overheid

10 tips over het reinigen van zonnepanelen! Hoe zonnepanelen schoonmaken?

  1. Reinig of laat je zonnepanelen tijdig schoonmaken na de winter periode. Liefst juist voor de lente. Wanneer dit niet lukt, beter laat dan nooit.
  2. Ga niet zomaar in het wilde weg met de tuinslang gaan spuiten. Je kan je dak of de panelen beschadigen.
  3. Nog belangrijker het water. Dit is vaak te hard. Daarom is het aan te raden om gedestilleerd water te gebruiken. Becker Cleaning gebruikt om deze reden de veiligste manier om uw zonneplannen schoon te maken door middel van Osmose reiniging. Deze innovatieve reinigingstechniek zorgt ervoor dat leiding water gefilterd wordt. Terwijl deze filtering wordt het leidingwater ontdaan van alle soorten verontreinigingen die in water zitten. Zoals bacteriën, onkruidverdelgers, kalk, metalen, chloor, enzovoort. Echter overblijft is 100 % puur water? Dit dan op gewarmd en met een  telescopische steel voor een vlekkeloze reiniging.
  4. Gebruik geen detergenten of wasproducten.
  5. Zorg zeker dat u geen Hogedrukreiniger gebruikt. De hoge druk van het water kan het glas en de kabels beschadigen.
  6. Gebruik een speciale zachte wasborstel. Let op voor krassen.
  7. Betreed uw dak alleen met een valbeveiliging.
  8. Ga niet op de zonnepanelen staan of zitten. Probeer zo min mogelijk op de zonnepanelen te leunen.
  9. 1 tot 2 maal per jaar volstaat in de meeste gevallen, aangezien de natuurlijke omgevings- situatie natuurlijk. Om een optimaal rendement te behouden.
  10. Terwijl u bezig bent, let op de bevestiging van de panelen, loszittende stukken, kabels of dergelijke.

De perfecte en veiligste oplossing?

De tip voor het schoonmaken van zonnepanelen. Wij raden aan, indien de zonnepanelen op een moeilijk bereikbare plaats geplaatst zijn, zoals bijvoorbeeld een dak, zelf de zonnepanelen NIET te reinigen. Het is een levensgevaarlijk werk.

Onze deskundige vakmensen beschikken eveneens over de juiste uitrusting en ervaring om het reinigen van zonnepanelen met een minimum aan risico uit te voeren. Met onze mobiele osmose-installatie zorgen wij voor een optimale werking van uw zonnepanelen, het hele jaar door.

Becker Cleaning is het schoonmaakbedrijf en uw betrouwbare partner voor het reinigen van uw zonnepanelen te Hasselt, Lummen, Genk, Bilzen.

Met zijn thuisbasis in Hasselt en bovendien actief in groot regio Limburg, Vlaams Brabant: Beringen, Zonhoven, Hasselt, Maasmechelen, Tongeren, Sint-Truiden, Alken, Wellen, Kortessem, Opglabbeek, Lummen, Zolder, Tessenderlo en ver daar buiten.

Naast zonnepanelen reinigen wij ook dagen. Wassen wij ramen en rolluiken. Evenals dakkoepels en veranda’s. Zowel voor hogedrukreiniging als van opritten, gevels of daken kan u ons Contacteren. Wilt u meer tips voor schoonmaken zonnepanelen?
Bel ons gerust op voor een vrijblijvende offerte op maat.

vraag uw vrijblijvende offerte aan.

offerte aanvraag knop
tips schoonmaken zonnepanelen
OPTIMAAL RENDEMENT VAN U ZONNEPANELEN

Reinigen van zonnepanelen en dakreiniging regio Hasselt, Limburg

Wenst u uw zonnepanelen professioneel te laten reinigenU zoekt een betrouwbare firma voor de reiniging van uw zonnepanelen in Limburg, Hasselt, Genk, Lummen, …? 

Dakreiniging regio Hasselt, Limburg doen wij met gebruik van een hogedrukreiniger. Op deze manier kunnen wij uw dak onder andere snel en effectief ontmossen. Naast het reinigen van daken zetten wij onze hogedrukreiniger ook in voor algemene gevelreiniging. Alsook voor het reinigen van opritten. Voor Hogedrukreiniging in het algemeen kan u dus bij ons terecht.

Behalve dakreiniging is onze firma ook bedreven in het wassen van ramen. Zowel bij privewoningen als (grote) bedrijven. Ook hiervoor mag u steeds contact met ons opnemen.

Reiniging zonnepanelen Hasselt
Reinigen zonnepanelen in Limburg met osmose
Reinigen en Reiniging zonnepanelen Genk

Reinigen van uw zonnepanelen en zo veel meer. Waarvoor kan u ons inschakelen?

aftrekker die doorverwijst naar de pagina ruitenwasser
Ruitenwasserij

icoon dat doorverwijst naar de pagina gevelreiniging
Industriële gevelreiniging

icoon dat doorverwijst naar de pagina dakreiniging
Dakreiniging en ontmossen

icoon dat doorverwijst naar de pagina sluier verwijderen
Sluier verwijderen

icoon dat doorverwijst Reiniging zonnepanelen
Reiniging zonnepanelen

icoon dat doorverwijst naar de pagina oprit reinigen
Reiniging opritten

Heeft u vragen, of u wenst vrijblijvend een offerte op maat voor de reiniging van uw zonnepanelen?